Öland

 

  Efter en uge med det flotteste vejr på Bornholm var det tid til at komme videre campingpladsen lukkede. vi ville en tur til Öland der havde vil aldrig været før. Vi havde hørt mange rygter om at der var dyrt og ikke til at være for mennesker, men nu var det jo uden for højsæsonen så vi håbede. jeg skal i sandhed også sige at stort set alt var lukket og stænget forretningerne havde visse steder slået brædder for vinduerne, så ja det var uden for sæsonen.

Vi var først en tur på den nordligste spids og se bl.a. fyret og området som var meget stenet og bar tydeligt præg af vindens hårde medfart gennem tiden.

ved Borgholm kom, hvor alt især var lukket ned så vi denne tømmerflåde eller hvad det nu var, det så ud som om der boede nogle.

På den nordligste spids var der bygget rigtig mange varder, men der er også mange sten til at bruge.

    

    

Vi var også en tur på Kalmar slot, jeg syntes det godt kunne minde lidt om Kronborg. det er et imponerende bygningsværk og især når man tænker på hvilke maskiner man havde dengang eller mangel på samme.

    

    

    

Vi kom også forbi den kongelige sommerresidens, men vi syntes ikke vi havde behov for at betale den pris for at komme ind og se det man nu fik lov til at se. vi klarede os med blomsterne uden for.

Turen gik også til den sydligste ende af øen. Der var stor forskel på nord og syd på denne lille ø som er 137 km lang og 16 km bred.

Store områder på Øland er optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

På den sydlige spids af øen er der et rigt fugleliv så alle steder var der mennesker med en mega fuglekikkert, der blev også indfanget fugle til mærkning, et museum var der også.

    

    

    

Det var en stor campingplads vi lå på, men det var jo uden for sæsonen så der var stille og roligt.

Vejret skiftede utroligt hurtigt på øen, det en øjeblik var vejret dejligt med sol, ingen vind for på 10 min. at ændre sig til storm med torden og regn og markiserne skulle bjerges i en vis fart.

    

bedre bliver det vist ikke.