Sommerferie 2011


Så stod ferien for døren og vi havde ikke besluttet hvor vi ville køre hen, men en ting var sikker, det skulle være et sted hvor det ikke regnede. Det havde regnet og været koldt de sidste 2 - 3 uger hjemme så vi gad ikke køre et sted hen hvor det regnede og der ikke var varmere end hjemme. Vi havde snakket om Alsace, hvor vi jo har været før eller Østrig, hvor vi ikke har været. Vi blev efter vi var kørt hjemmefra enige om Ribeauville, da vi regnede med størst sandsynlighed for godt vejr. Vi startede torsdag efter arbejdstid og kørte til Kruså, hvor regnen stod ned i stænger. Det gjorde det også sidst vi var på den plads, så den har vi ikke gode erfaringer med. Det regnede voldsomt hele fredagen på turen derned og der var bare kø efter kø så det var en sur start. Vi havde en overnatning mere på vejen derned og det regnede igen lørdag formiddag. Det fortsatte med at regne til vi har godt 100 km fra målet, så vi var ved at tro vi skulle længere ned i Frankrig for ikke at få regn, men det var ikke nødvendig solen skinnede da vi var fremme omkring kl. 1130
Efter vi havde fået stillet op trængte vi til lidt frokost. De lange bukser var også blevet skiftet ud med de korte det er jo herligt.

 

Sidst på dagen var vi ude og cykle en tur, skyerne var lidt langt nede og det gav også udslag i et voldsomt regnvejr i løbet af natten, med det er ok når blot det er om natten.

 

       

Varmt må det siges at det blev, lige på det tidspunkt havde været rart med en aricon, men den larmer jo værre end jeg ved ikke hvad.

               

Selv om vi nu har været her flere gange og set de mange flotte altankasser, krukker og deslige, med de mange flotte blomster på alle huse, i gadelamper, rundkørsler og alle steder hvor det er muligt. Det er imponerende flot og et stort arbejde for kommuner eller handelsstandsforeningen eller hvem der nu står for det.

Vi skulle jo selvfølgelig også på skattejagt, man får set mange steder, hvor vi under ingen omstændigheder ville komme. Der er jo gratis internet på pladsen så vi downloadede nogle skatte. Nogen fandt vi andre måtte vi opgive at finde. Et par stykker opgav vi på grund at deres beliggenhed, som var næsten ufremkommelig, med mindre man havde lyst til at gå 5 km op af en meget stejl bakke, man kunne og måtte ikke køre derop, det var vist ikke lige til vores kondi. Her nogle billeder fra vores ture ud og finde skatte. Vi kørte et stykke og gik så resten af vejen.

.

På vej til skatten

.

 

Nå, men utaknemlige som vi er, var der nu blevet varmt nok i Ribeauville, så vi vente næsen mod nord og forlod Ribeauville efter en dejlig uge, vi kørte fredag, vi ville en tur til Rüdesheim, på en plads vi var på tilbage i 2006. Så vi stillede gps'en til Giesenheim Camping som ligge lige op ad Rüdesheim, der var 290 km så vi var fremme kl. 1410.

Vi fik en plads med udsigt over Rhinen så det var helt perfekt. Det skulle vise sig at det var også stort set det eneste som var perfekt på den plads. Der var en flok sigøjner og dem var vi ikke helt trygge ved og så havde de en flok unger som råbte og skreg som vilde dyr mens de kartede rundt på pladsen. Det endte da også med at de lørdag fik lukket for vandet i den ende at pladsen fordi de åbnede for hanerne så de kunne bade og det gik ikke lydløst for sig. Den ene flok rejste lørdag, men der var stadig nogle tilbage, det ville have klædt campingpladsen at have smidt dem ud.

Nå men vi var kommet for at se på Rhinen og den trafik af fragtbåde som var derpå, samt de mand turbåde som også var, vi nåede ikke en tur inden vi blev enige om at køre til et andet sted.

       

Vi havde et meget vådt og beskidt gulvtæppe med fra Ribeauville, da det var regnvejr den sidste nat.

       

De er meget lange nogle af dem. Det ser ud som om fragtskibene kan deles.

Vi var også ude at køre en tur langs Rhinen. Vi kørte med stejle bjergsider på begge sider af floden fyldt med rækker af vindruer. Jeg er glad for det ikke er mig som skal gå og arbejde på den stejle bjergvæg.

           

Det var meget godt vi ikke havde campingvognen med :-)

Søndag havde vi fået nok af den plads, så vi pakke og kørte, vi blev næsten færdig inden regnen begyndte at vælte ned. Da vi kørte havde vi ikke besluttet hvor vi så skulle være, vi kørte mod nord.

Under vejs blev vi enige om at køre til Bremen, der havde vi været engang på vejen hjem fra Belgien, hvor Anne-Lene og John havde holdt et stævne. Vi kunne godt bruge lidt tid der. Vi kunne dog ikke huske hvad den plads vi havde besøgt dengang hed, den lå ellers i fin afstand til byen, med sporvogn. Vi fandt en i bogen og det viste sig at det var den samme, man har jo lov til at være heldig engang imellem. Det er en dejlig plads lige ned til en sø, med flotte service bygninger og rimelige pladser, med egen vand og afløb, så vi fik endnu engang brug for den smarte vandslange vi købte i Holland i påsken. Der er også en restaurant ved informationen, hvor vi spiste den ene aften. Første gang i ferie vi har spist ude.

     

Vi var en tur inde og se på byen begge de dage vi var der, vi er jo ikke rigtig til en masse museer så dem gik vi forbi og så på de flotte gamle bygninger og de utroligt mange forretninger. Den ene dag var vi en tur på havnerundfart, det nåede vi jo ikke på Rhinen. Det var lidt en skuffelse da den kun gik ud i industrihavnen, hvor der var blev fortalt noget om hvilke virksomheder der var og havde været, på tysk selvfølgelig, ikke noget engelsk pjat her. Nå, men vi fandt da ud af hvorfor der dyrkes så ufatteligt mange maj i dette område, hele vejen op fra Alsace og også i Alsace. Kellogg's har en kæmpe fabrik i Bremen, hvor man kan lodse 60 tons majs i timen. Vi fik også set det Pannekoekschip, hvor vi ikke kunne komme ind og spise da vi var her sidst, men vi spiste der ikke.

       

.

Hovedbanen

Lidt billeder fra turen

.

Denne drejes rundt af vinden