Påske
Camping de Zandhegge

retur til side 1

Efter sejlturen skulle vi til Orchideeën Hoeve i Luttelgeest, hvor der var et flot orkidehus. Det var et besøg værd, de havde rigtig mange forskellige blomster og der var gjort meget ud af opsætningen eller den måde de var udstillet på. Der var også et drivhus med sommerfugle mellem alle blomsterne. Sidste skud på stammen var bygget op omkring en legeplads, så der også var noget for de små. www.orchideenhoeve.nl

.

Ved indgangen til Orkidehuset.

Flere billeder fra orkide huset kan ses her.

Ved ankomst til camping pladsen fik vi en ordentlig stak papirer af Verner, der var deltagerliste, program for ugen, kort over stederne på de forslåede ture. Derudover var der navnene på en hel række andre interessante steder som kunne besøges i Holland, det var meget fint for os der ikke havde været der før udover en enkelt gang for mange år siden, hvor vi var med tog og kun i Amstradam. Holland er jo kendt for sine mange tulipaner så vi skulle jo selvfølgelig en tur ud og se på blomster, så vi kørte til Blomsterparken Keukenhof www.keukenhof.nl Vi blev ikke skuffede, der var helt utroligt mange flotte blomster, hovedsaglig tulipaner, men også mange nasisser og hyacinter. Det var en oplevelse både for øjet og lugtesansen. Blomsterne var plantet i bede i mange forskellige formationer, det er et stort arbejde. Vejret var flot den dag, som det var i hele påsken, så jeg tror at halvdelen af Hollands befolkning samt den del turister havde valgt denne dag til at besøge blomsterparken, vi hold i kø i en god halv time for at komme det sidste stykke til parken, men det er jo også en kort periode hvor alle tulipanerne er sprunget ud og vi var heldige at være der på det helt  rigtige tidspunkt, hvor stort set alle tulipanerne var i fuld blomst, der var meget få som ikke var sprunget ud.  Eneste minus på den tur var at vi holdt i kø omkring Amstradam i 3 timer på vejen hjem, så vi lærte at man ikke skal tage motorvejen på det tidspunkt.

.

Et lille udpluk af billederne fra Blomsterparken. Der er mange flere billeder på en side for sig. Se her.

    

I blomsterparken var der ikke trædesten, men dæksler som man kunne gå ud i søen på. Max har taget billederne.

Sådan en kan da ikke lige blive væk.

Onsdag aften var der arrangeret at vi alle skulle op på campingpladsens restaurant og spise pandekager, en specialitet. Det var meget hyggeligt med små 100 mennesker der, men pandekagerne var ikke noget at skrive hjem om. 

.

Så leges der.

En dag tog vi en tur hvor vi kørte over det inderste dige på vejen ud og op til det yderste dige som er bygget langt ude i Nordsøen. Det blev indviet i 1933. Det blev besluttet at diget skulle bygges efter en voldsom oversvømmelse hvor en masse mennesker mistede livet. Det er et imponerende bygningsværk i særdeleshed når man tager i betrækning at det blev bygget på det tidspunkt, hvor hele verden var i krise. På diget ud i Nordsøen er der en motorvej og på det inderste dige er der en motortrafikvej. På begge diger er der bygget sluser og pumpestationer til at regulere vandhøjden. Gennem sluserne er der megen trafik af alle de lystsejlere som er der. Når det skal igennem spærres motorvejen af og en bro åbner så de kan sejle igennem, det giver hurtigt en kø, det kunne ikke ske i Danmark sikke et ramaskrig uha uha hvis der var en bro på motorvejen som kunne åbnes. Det var en spændende tur og vi sad på diget i Nordsøen og spiste frokost, der er etableret flere rastepladser med udkigspladser, hvor man kunne gå over motorvejen. Da vi kom til det inderste dige i Lelystad var broen åben for at en masse lystsejlere kunne komme ind i sluseområdet, Pludselig lukkede broen og et sejlskib sejlede ind i broen med masten, surt, men der kunne ikke være flere.

.

Molen ved indermolen.

Det inderste inddæmmede område, inden for det inderste dige kaldes Markermeen og vandet mellem de to diger hedde Ijsselmeer.

En lang flydebro hvor skibene kan ligge fortøjret til broen over motorvejen åbnes så de kan sejle igennem. Udvendig på det yderste dige er en stor fiskerihavn, med en del stor fiskerbåde til at sejle på Nordsøen.

     

Så nåede vi ud på udkigspunktet på diget.

     

      

Der var utrolig mange lystsejlere  i mange størrelser som skulle gennem sluserne.

.

Lørdag skulle vi holde påskefrokost med langbord. Der var nogle vogne 6 stk. mener jeg som kørte allerede lørdag morgen blev det det længste langbord i Kabe Clubbens historie. Det var meget langt og der var meget varmt. Max fik taget nogle billeder.

.